Een netwerkregel voor programma’s inschakelen en uitschakelen

Zo schakelt u een netwerkregel voor programma’s in of uit:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop icon_settings.
  2. Selecteer Essential Threat ProtectionFirewall in het venster met de programma-instellingen.
  3. Klik op Regels voor programma's.

Dit opent de lijst met toepassingsregels.

4. Selecteer in de lijst met programma's het programma of de groep programma's waarvoor u een netwerkregel wilt aanmaken of bewerken.
  5. Klik rechts om het contextmenu te openen en selecteer Details en regels.

Het venster met toepassingsregels en eigenschappen wordt geopend.

6. Selecteer het tabblad Netwerkregels.
  7. Selecteer de relevante netwerkregel in de lijst met netwerkregels voor een programmagroep.

Het venster Netwerkregeleigenschappen opent.

8. Stel de status Actief of Inactief voor de netwerkregel.

U kunt een netwerkregel voor een programmagroep die standaard is aangemaakt door Firewall niet uitschakelen.

9. Sla uw wijzigingen op.